28.10.2022

Председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) Добромир Ганев предупреди бранша за нелеката година, която го очаква - година, която ще е изпълнена с предизвикателства. Важните цели за нашата гилдия е да се борим за висок обществен имидж и за специален статут, каза Ганев при откриването на национална конференция "Inspire to Higher" под надслов "Влиянието на очакваното и непредвидимото", организирана от за осми път от Сдружението.

Той предупреди, че тази, по думите му, битка няма да е лесна, но изрази убеденост в потенциала на бранша да я доведе до желаната развръзка - окончателното налагане на тотален, безкомпромисен и повсеместен професионализъм.

По думите на председателя на НСНИ най-важните отговорности пред бранша са грижата и защитата на клиентите, уважението към конкурентите, стремежът към знания, високият морал, честните отношения и справедливите сделки.

Иван Велков, от БСК, който е и председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация, изтъкна, че последните години са били трудни и за този бранш. Той посочи необходимостта от активизация по отношение на законодателните процеси, които влияят пряко на средата за работа на бранша, като декларира подкрепата на БСК по темата за изготвянето на професионален регламент за брокерската дейност.

Гл.ас. д-р Яна Стоенчева в Катедра "Недвижима собственост" в УНСС, която поднесе приветствие от името на ръководството на катедрата и преподавателския колектив, посочи, че операциите с недвижими имоти не са само вид стопанска дейност, а са сложен микс от икономика, финанси, мениджмнът, психология. От агентите и брокерите на недвижими имоти се изискват компетенции, граничещи с изкуството, за да могат да спечелят симпатиите на клиентите си и да си свършат работа професионално, отбеляза Стоенчев. Тя изтъкна важността за представителите на бранша постоянно да натрупват нови знания и умения.

Дата: 28.10.2022

Източник: Българска телеграфна агенция

Прочетено: 776