26.11.2022

В почетното консулство на Рeпублика Турция в град Пловдив се проведе среща между Армаган Ал, търговско аташе и Йорданка Кляшева, председател на УС на Стопанска асоциация - Пловдив, и П. Райчев, член на УС.

Акцентът на срещата беше двустранното сътрудничество между СА Пловдив и почетното консулство на Република Турция, в частност отдел търговия и инвестиции.

Основните точки, по които ще продължи сътрудничеството е указване на съдействие към турските инвеститори в областта, в т.ч. консултации за намиране на подходящи терени за строителство, пазарни проучвания относно местния бизнес климат, съдействие при намиране на български партньори от турските компании.

Обсъдени бяха и възможностите за съдействие от страна на СА Пловдив за сътрудничество между висшите учебни заведения в Пловдив и тези от пограничните райони на Република Турция, а също и готовността за изготвяне на покани-декларация за чуждестранните турски лица в България от страна на СА-Пловдив.

Търговското аташе изрази  желанието си за сътрудничество и бъдещи взаимни инициативи в полза на развитието на българо-турските бизнес отношения и подкрепа на предстоящите съвместни проекти.

Двете страни взеха решение  за регулярни срещи, които ще бъдат както между управителните органи на организациите, така и в разширен състав с членове на СА -Пловдив.

 

 

Дата: 26.11.2022

Източник: Стопанска асоциация - Пловдив

Прочетено: 901