29.11.2022

Стопанска асоциация – Пловдив съдейства за предоставяне на информация и фасилитира срещите на екипa на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“за създаването на английски език на книга, която  излезе от печат със заглавието „The Reindustrialization of Bulgaria – Mission Possible: Best  Practices and Cases from the Region of Plovdiv and Trakia Economic Zone“. („Реиндустриализацията на България – мисията е възможна:  добри практики от региона на Пловдив и Тракия икономическа зона“).

Заместник-кмета на Столична община Кристиян Кръстев се включи он-лайн  в дискусията и приветства екипа на проекта.

Съставител и научен редактор е доц. Атанас Владиков, който изрази увереност, че реиндустриализацията на България е напълно възможна, а Пловдив се  налага като нейно индустриално сърце. Пловдив неслучайно е лидер в  индустрията, която е в процес на възстановяване, посочи също заместник-кметът Стефан  Стоянов, като даде примери за много производства, които стартират именно от града на тепетата.

Председателят на СА-Пловдив Г-жа Йорданка Кляшева  благодари на екипа за усилията положени по създаването на книгата и изрази готовност за подкрепа при бъдещите съвместни дейности и инициативи между  партньорите.

Резултатите от изпълнението на проекта бяха представени на среща-дискусия в Епископската базилика на Филипопол, най-голямата  раннохристиянска църква в страната. Във форума се включиха представители на общините София, Пловдив и Асеновград, на Тракия  икономическа зона, Стопанска асоциация - Пловдив, преподаватели,  докторанти и студенти от ФИСН.

Дата: 29.11.2022

Източник: Стопанска асоциация – Пловдив

Прочетено: 765