09.03.2023

Kaufland България и Университетът за национално и световна стопанство (УНСС) -  членове на БСК, дадоха старт на първата ритейл бизнес академия у нас – Kaufland Business Academy. В рамките на близо три месеца тя ще обучи 34 студенти, които ще придобият практически ориентирани знания и умения. Ключова роля в нея възможността за директно взаимодействие с ключови доказани професионалисти в различи области от ритейл сектора у нас. 

Стартът на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия за студенти бе даден от Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България и от проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС. 

„Радвам се, че днес даваме началото на Kaufland Business Academy. Като социално отговорна компания и един от най-големите работодатели в страната, осъзнаваме значението на това да се инвестира в младите хора и да се подпомага тяхното кариерно ориентиране и развитие още от университетската скамейка. Вярвам, че Kaufland Business Academy е поредният пример за успешното ни сътрудничество с УНСС, с което ще надградим академичното образование на студентите с примери от практиката. Екипът на Kaufland са е постарал да организира програмата така, че да е едновременно полезна и интересна за курсистите. Сигурен съм, че ще им разкрият неща от кухнята на бизнеса, които ще им дадат голяма преднина в кариерното им развитие в последствие ”, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България. 

„Тази уникална бизнес академия е в резултат от сътрудничество между най-големия бизнес университет и най-голямата търговска верига в България. Тя ще даде големи възможности за нашите студенти, които ще се докоснат до практиката, ще научат много от специалистите в Kaufland. Нашите усилия да подпомогнем студентите в тяхното професионално развитие е първостепенна задача, затова изградихме традиции на сътрудничество с бизнеса, за да създадем възможност за развитие на нашите студенти, за успешна професионална кариера“, каза Димитър Димитров, ректор на УНСС.

Обучението на студентите, което е под формата на специално разработени от Kaufland България бизнес модули, ще започне на 9 март и ще продължи до 27 април. Съдържанието му е разпределено в 6 тематични секции с общо 15 презентации по актуални за пазара теми, включително изграждане на идентичност и бранд, позициониране на супербранд, иновации и инвестиции, планиране на успеха и изграждане на силен екип. Участниците ще имат възможността да се запознаят с различни специалисти от ритейл бизнеса, както и да приложат усвоените знания, като разработят решения на реални бизнес казуси и проведат последващ стаж в избран от тях отдел в Централния офис на Kaufland България. Най-любознателните ще могат да се включат и в допълнителни soft skills обучения. Всички студенти на Академията, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат и стипендия в размер на 1800 лв.

Официален поздрав към студентите отправиха също така Милена Караилиева, директор Човешки ресурси в Kaufland България, проф. Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики (УНСС) и Атанас Димитров, директор Междууниверситетски център за развитие на кариерата (УНСС). В изказванията си всички бяха единодушни за огромното значение на партньорството между институциите, както и ролята му за бъдещото кариерно реализиране на възпитаниците.

Дата: 09.03.2023

Източник: Kaufland

Прочетено: 618