06.04.2023

Плевен стана домакин на първото за тази година събитие на Съюза на пивоварите по превантивната кампания "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“! Инициативата е резултат на сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ МВР и Съюза на пивоварите в България. Тя е част от програмата за социална отговорност на Съюза на пивоварите за превенция на употребата на алкохол и насърчава за здравословен начин на живот. Организаторите реализират спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание сред подрастващите, като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества. Целта е децата да демонстрират умения, способности и активности, с които може да бъде ангажирано свободното им време. Да играят на открито, да спортуват и да се ограничи времето прекарвано пред телевизор, компютър или смартфон. Съвместните усилия на полицията и Съюза на пивоварите са насочени към създаване на възможност за израстване, успешна социализация и здравословно общуване.

Участие в отборните игри в Плевен взеха петокласници от Математическа гимназия „Гео Милев“, от средно училище „Стоян Заимов“ и основно училище „Петър Берон“. Директорът на ОДМВР – Плевен ст. Комисар Веселин Вътов поздрави състезателите и сподели „Спортът носи много позитиви.

Днес се събрахме с надеждата да отдаваме все повече време за спорт и за приятните неща. Наркотиците са огромен бич, който се преживява трудно. Вие носите в себе си надеждата за добро. Благодаря на преподавателите и родителите ви, които ви подкрепят. Пожелавам да останете с богати и силни емоции и да победят по-добрите.“

Участниците бяха поздравени и от г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на „Съюза на пивоварите в Република България“. Тя изрази удоволствието си, че вижда усмихнати и изпълнени с радост от живота млади хора. „Убедени сме, че със спорт, интересни занимания и вдъхновение ще продължите все напред и нагоре.

Всички заедно се опитваме да създадем по-добър свят. Членовете на Съюза на пивоварите са много удовлетворени от резултатите на кампанията до момента. Тя продължава вече 11-та година. Благодарение на съвместните ни усилия с партньорите и успешното сътрудничество, в дейностите за спорт и превенция вече са се включили над 60 хиляди участника от 20 области на страната. По този начин спортът и творческите занимания се популяризират все по-широко като обща превенция на рисковото поведение на децата“.

По време на игрите състезателите получиха подкрепа от своите съученици и ръководствата на училищата, от вокалната група при МГ „Гео Милев“, от малките мажоретките и от изпълнителките на латино танци от СУ "Стоян Заимов". Отборите премериха сили в четири игри, като по време на състезанието демонстрираха спортсменство, желание за победа, бързина и точност. На всички тези прояви нямаше победители и победени. Учениците се радваха взаимно на своите постижения и висок спортен дух.

Състезателите получиха грамоти, медали и предметни награди - подаръчни пакети с тениски, спортни чанти, образователни игри и други. Ивана Радомирова връчи купи на участващите в спортния празник училища и две купи за партньорство и взаимодействие на директора на ОДМВР – Плевен ст. комисар Веселин Вътов и на Регионално управление на образованието в Плевен.

Дата: 06.04.2023

Източник: СПБ

Прочетено: 759