22.05.2023

Председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Добри Митрев проведе серия от срещи с представители на местната власт и на бизнеса в рамките на двудневното си посещение в Бургас. Визитата на Добри Митрев в черноморския град бе по покана на “Пристанище Бургас” ЕАД по повод 120 години от неговото откриване и Търговско-индустриална камара – Бургас (регионална структура на БСК).

По време на работните си визити председателят на УС на БСК бе придружен от Жорж Дерелиев - председател на Търговско-индустриална камара Бургас, зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева и Явор Жеков - член на ТИК и управител на езиков център "Words".

В първия ден от своята визита Добри Митрев, заедно с представителите на ТИК-Бургас, посети тържество по случай годишнината на най-старото българско пристанище и връчи на изпълнителния директор на “Пристанище Бургас” Диян Димов Почетна грамота за принос към развитието на българската икономика и за дългогодишното партньорство с Българска стопанска камара. Церемонията бе и отлична възможност за среща с предприемачи от града, сред които и председателя на УС на "Промет Стийл"  (част от минно-металургична група "Метинвест") - Дмитрий Захарченко. Предприятието е дългогодишен член на ТИК – Бургас.

В същия ден г-н Митрев посети и "Керамика Бургас" - наследник на Керамичната фабрика, започнала производство на тухли през 1962 г. Председателят на УС на БСК имаше възможността да се запознае с производството и дейността на предприятието лично от нейния собственик Светлин Куртлаков.

Първият ден от визитата на Добри Митрев в Бургас приключи с посещение на тържественото откриване на зала “Арена Бургас”.

В рамките на втория ден от гостуването в морския град, председателят на УС на БСК се срещна и разговаря със заместник-кмета по бюджет и финанси на Община Бургас Красимир Стойчев, по късно и с председателя на Общинския съвет в морския град Севдалина Турманова. На срещите бяха обсъдени партньорските отношения между общината и бизнеса.

Следваща точка от посещението бе завода на "Damvent". Там Добри Митрев проведе среща с Мирослав Дамянов - замeстник-управител на дружеството. Предприятието предлага хибридни решения за обработка на пресен въздух. Създали са над 1400 хибридни климатични камери, доставени, инсталирани и работещи на територията на 18 страни в и извън Европейския съюз.

Работното посещение на председателя на УС на БСК приключи в "Атлантик" АД, където бе посрещнат от Ивайло Русинов - изпълнителен директор на фирмата, и основателят  Петко Русинов. Добри Митрев разгледа и цеха на дружеството, където се обработва и пакетира рибата преди да стигне до крайния клиент.

СНИМКИ

Дата: 22.05.2023

Източник: БСК

Прочетено: 798