29.05.2023

БСК представи финалната версия на План за действие за реформа в политиките в областта на микроелектрониката

В периода 24-26 май се проведе консорциум среща по проект ECoVEM, в който БСК отговаря за реформата в политиките и работа с публичните институции.

В проекта участват 21 партньори от 7 европейски държави. Проектът ECoVEM обединява центрове за професионално образование и обучение (ПОО), технически университети, индустриални асоциации, социални партньори за създаване на европейска платформа за сътрудничество между професионални постижения в микроелектрониката с цел справяне с предизвикателствата на: дигитализацията, изкуствения интелект, зелените технологии, равенството между половете в технологиите, интеграцията на мигрантите.

По време на срещата академичните партньори и Центровете за професионално обучение представиха разработените курсове за общо 1500 часа и нива от 3 до 8 съгласно Европейската квалификационна рамка. Бяха демонстрирани и документите, които ще се предоставят на успешно преминалите обученията.

БСК представи финалната версия на План за действие за реформа в политиките в областта на микроелектрониката, както и българския опит в тази сфера.

Подкрепено беше Становището на Европейския икономически и социален комитет относно индивидуалните обучителни сметки, в което съдокладчик е Мария Минчева – заместник-председател на БСК. 

На снимката – Лора Любенова, консултант на БСК по проекта

Дата: 29.05.2023

Източник: БСК

Прочетено: 501