19.06.2023

БКДМП продължава рубриката „Втора генерация  в бизнеса". На фокус са две дами от ТЕД БЕД - Диана Харлова, оперативен директор, и Марта Джамбазова, директор „Човешки ресурси“.

Продължаваме с рубриката „Втора генерация  в бизнеса“, сега на фокус са две талантливи, упорити и успешни дами, които са на ръководни позиции в ТЕД БЕД: Диана Харлова, оперативен директор, и Марта Джамбазова, директор „Човешки ресурси“.

***

Диана Харлова, която в момента е оперативен директор, работи в компанията от 2004 г., като преминава през различни позиции: директор външен пазар, мениджър бизнес развитие. Определя себе си като вдъхновен човек, който обича предизвикателствата и риска, търсещ истинските неща във всичко, което прави. Диана има бакалавърска степен по маркетинг от Пловдивския университет. В момента завършва и Executive MBA Finance в City College Sheffield University. От юни 2021 г. е и част от управителния съвет на БКДМП. Също така е член на управителния борд на Eвропейската асоциация на индустрията за легла и матраци (European Bedding Industries Association).

БКДМП е организация с над 30 г. история, кога станахте член в Камарата?

Членството ни датира от 2010 год., но в последните години сме в изключително активни контакти с Камарата и виждаме невероятни ползи от едно такова сътрудничество. Считам, че това важи двупосочно. В началото на 2021 г. получих покана да се присъединя към Управителния съвет от страна на проф. Васил Живков. Висока оценка към компанията и за мен лично относно опита ми в международни пазари, както и членството ми в борда на EBIA, от където можем и взаимстваме добри практики.

Какво се случи за този период от време на развитие в компанията?

ТЕД БЕД неведнъж е отличавана за най-динамична и бързо развиваща се компания за региона, безпорен европейски лидер в областта на матраци, легла и продукти за сън. Ако в първите години на бурното си развитие бяхме насочени към продуктите и ръстове на приходи, то в последните 7-8 години освен че повишихме качеството и технологиите, но и обърнахме сериозно внимание на изграждане и развитие на фирмената култура и ценности. Изградихме стабилна структура, възпитахме навици и разбиране за качество на процесите сред целия ни екип и смело мога да твърдя, че развихме професионализма си до изключително високо ниво. Хората от бизнеса знаят, че това е процес, който изисква много усилия и постоянство, докато се постигне синхрон и стремеж към постоянно усъвършенстване. Днес развиваме бранда на световната сцена, като марката ТЕД се асоциира не само с високото качество на всеки един продукт, но и със здравословен сън, оттам качествен и пълноценен живот.

Кои са ключови за бранша моменти, на които сте свидетел и няма да забравите?

Кариерата ми в ТЕД започна през 2004 г., като динамиката през годините е изключителна. Помня първите ни изяви в международните изложения Interzum (2005 г.) и IMM (2007 г.). Появихме се като никому непозната марка и производител от Източна Европа. Екипът ни беше млад и амбициозен, гордеехме се с продуктите и производството си и това ни даваше самочувствие да застанем до компании с над 100-годишна история в бранша. Показахме иновативност и веднага бяхме забелязани от бранша, а и копирани

Дата: 19.06.2023

Източник: БКДМП

Прочетено: 869