28.05.2024

Председателят на Българската стопанска камара Добри Митрев и заместник-председателите Мария Минчева и Станислав Попдончев проведоха среща с кандидатите на БСП за народни представители Христо Проданов, водач в 9 МИР Кърджали и 23 МИР София, и Петър Кънев, водач във 2 МИР Бургас.

На срещата беше дискутирана актуалната политическа обстановка и възможностите за съставяне на стабилно правителство след изборите на 9 юни 2024 г.

Според представителите на БСП най-разумното решение би било надпартиен експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа, ясни цели и срокове на изпълнение.

От Камарата обърнаха внимание на кандидатите за народни представители върху текущи проблеми, свързани с енергийния пазар, зелената трансформация, административната тежест върху бизнеса и определянето на трудови възнаграждения, които не са базирани на реални икономически показатели. Ръководството на БСК призова за повече чуваемост и диалог с бизнеса не само преди избори, а и в предстоящото 50-ото Народно събрание.

Проданов и Кънев представиха акценти от програмата на БСП, като подчертаха, че сред водещите цели на представителите на българските социалисти в Европейския парламент ще бъде преразглеждане на свръхрегулациите за бизнеса, заложени в Зелената сделка.

Ръководството на БСК предостави списък с приоритети на Камарата във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент като призова кандидатите  да работят за укрепване на европейската икономика, повишаване на привлекателността за инвестиции и конкурентоспособността на предприятията.

Двете страни бяха единодушни за отпадането на граничния контрол по сухопътните граници в рамките на Шенгенското пространство още през тази година.

Дата: 28.05.2024

Източник: БСК

Прочетено: 335