12.06.2024

Коментар за Нова Нюз ТВ на Васил Велев, Васил Тодоров и Иван Велков

Реакцията на работодателите в несигурната политическа ситуация коментираха председателят на АИКБ Васил Велев, главният секретар на Българската търговско-промишлена палата Васил Тодоров и Иван Велков, член на УС на БСК

„Коалицията, която се очертава би имала 18,3% подкрепа от всички избиратели. Страната не може да се управлява с такъв процент. Имаме нужда от управление на широка основна с таланта на цялата нация, а не с 9% партийни функционери и техни роднини. Некомпетентността е отчайваща на всички равнища. Много от системите са в пълен колапс“, каза Велев.

„Държавата и бизнесът имат нужда от работещ парламент и правителство.  Нови 3-4 месеца на служебен кабинет и несигурност ще направят невъзможен успешен финал на усвояването на средствата по Националния план за възстановяване и устойчивост, каза Тодоров.

„Не сме сигурни, че компетентно управление ще може да навакса изоставянето при постигане на двете цели – влизане в сухопътен Шенген и еврозоната. Политическата каста узурпира темите на деня и се занимава със собствените си проблеми“, каза Велков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Дата: 12.06.2024

Източник: Нова нюз

Прочетено: 312