07.06.2024

БСК беше институционален партньор на събитието

Digital4Sofia Online Advertising Conference, едно от най-значимите събития за дигиталната индустрия в България, отбеляза впечатляващ успех, събирайки  повече от 800 участници. Сред тях бяха маркетинг експерти, представители на бизнеса, известни фигури от дигиталния сектор, инфлуенсъри и журналисти. Конференцията се проведе на 6 юни в София Тех парк и се утвърди като водещо събитие в страната в областта на електронната търговия, оптимизацията за търсачки, онлайн рекламата и инфлуенсър маркетинга, демонстрирайки значимостта си за развитието на дигиталния пазар.

За първи път тази година двете водещи събития Digital4Sofia, организирано от Internet Media Group и Online Advertising Conference, организирано от Netpeak Bulgaria обединиха усилия, за да създадат едно още по-запомнящо се, по-голямо и по-практически насочено събитие за дигитален маркетинг, което ще се помни дълго. Събитието беше открито от Любомир Атанасов, създател и организатор на конференциите Digital4 и Геннадий Воробьов, CEO нa Netpeak Bulgaria. Специален гост на Digital4Sofia: Online Advertising за откриваща лекция беше Иван Гойчев, зам.-кмет "Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ в Столичната община, който приветства участниците в конференцията и разказа повече за визията за дигитализация на административните процеси в общината.

Събитието премина паралелно в три зали – AI & бизнес развитие, електронна търговия и SEO. Това даде възможност на посетителите да слушат лекции по предпочитаната от тях тема и да получат специализирана информация. В рамките на деня на трите сцени бяха проведени няколко панелни дискусии за най-горещите трендове в digital, а интереса на посетителите поддържаха теми като “Оптимизация на процеси чрез AI и дигитални решения", “Успешни техники за работа с инфлуенсъри и бъдещето на инфлуенсър маркетинга", “Как да постигнем повече продажби при промоционални кампании?", “Techniques to increase ROAS for eCommerce". Лектори на събитието бяха повече от 50 експерти, представители на едни от най-големите и разпознаваеми digital & performance агенции и брандове у нас и в Европа, които обогатиха присъстващите с практически насочени лекции и кейсове.

За цялостното изживяване на участниците в рамките на събитието организаторите се бяха погрижили да има на разположение, освен полезно съдържание, редица атракциони, няколко фото къта, специална фото будка, Networking зона, кафе зона, експо зона с изложители, два бара с коктейли, сладоледи, вкусен кетъринг, ръчно изработени бургери, както и много награди, сред които почивки в екзотични дестинации, велосипед, дрон и други.

Digital4Sofia: Online Advertising Conference се осъществи с партньорство на Българска стопанска камара, Българска Екомерс асоциация, Българска асоциация по информационни технологии, Българска асоциация на PR агенциите, Асоциация на индустриалния капитал в България, BESCO, SoftUni и други.

Дата: 07.06.2024

Източник: Internet Media Group

Прочетено: 55