JTI България (член на БСК) реализира комуникационна кампания, която има за цел да напомни на потребителите на тютюневи продукти да изхвърлят правилно филтрите им след употреба – на предназначените за това места. Кампанията се реализира през ноември и декември 2023 г. в радиоефира и социалните мрежи.

Кампанията апелира за отговорно потребителско поведение като дава примери за реални ситуации, в които попадат потребителите на тютюневи продукти. Посланията в кампанията са базирани на ситуациите от ежедневието ни и на някои от често срещаните случаи, в които виждаме неправилно изхвърляне на филтри от цигари или други тютюневи изделия – например на тротоара, в парка или градинката, на плажа, или през прозореца на колата.

Според проучване, направено в Европейския съюз, средно три от десет филтъра от тютюневи продукти се изхвърлят неправилно. Но не ни е нужна точна статистика, за да бъдем по-отговорни спрямо средата, в която живеем. Да изхвърлиш цигарения филтър правилно е толкова малко усилие, а резултатът от него е мигновен.“, коментира Мáртон Патаки, управител на JTI България.

Комуникационната кампания под наслов „Ти ли ще ми кажеш?“ се осъществява от Джапан Табако Интернешънъл България (JTI България) в изпълнение на чл. 23 от Наредба за намаляване на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда. 

### 

За допълнителна информация:

Гергана Бонева

отдел „Корпоративни въпроси“
Тел: 0878 998 879

E-mail: gergana.boneva@jti.com

 

JTI е водеща международна тютюнева и вейпинг компания, която оперира в над 130 страни. JTI е глобален собственик както на Winston, цигарена марка номер две в света, така и на Camel - извън САЩ. Други глобални марки, притежавани от JTI, са Mevius, LD, а в България и Sobranie. JTI е основен играч и на международния вейпинг пазар с нагреваемото устройство Ploom и с бранда си електронна цигара Logic. Централният офис на JTI се намира в Женева, Швейцария, а служителите на компанията са 46 000. JTI е отличена като Global Top Employer за девета поредна година. JTI е част от групата компании JT. За повече информация, посетете www.jti.com.

Прочетено: 450