В началото на юли Браншова асоциация "Полимери" проведе уъркшоп в рамките на проекта “Green Opportunity”, съфинансиран по програмата Еразъм +.
 
В срещнатата участваха партньорите от България – Браншова асоциация полимери и сдружение Включи се и ти, от Гърция – Liofyllo, и от Хърватия – More Coaching, както и младежки работници и доброволци. 
 
Основната цел на уъркшопа беше всяка страна да сподели добри практики, свързани с кръговата икономика. Партньорите представиха интересни и иновативни практики, инициативи и предприятия, които насърчават устойчивостта и зеленото мислене. 
 
Заедно посетихме интерактивния образователен център за разделно събиране на отпадъци от опаковки на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, чиято цел е да обучава подрастващите и младите хора за ползите от разделното събиране и рециклиране, както и за значението на тази дейност за опазването на околната среда от заплахите на съвремието.
 
Центърът е част от комплекс, в който се намира най-модерната линия на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, специализирана в сортирането на отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и алуминий, който също разгледахме с интерес.

Прочетено: 53