12.12.2016

„Възможности за търговия на български стоки и услуги през електронната платформа и логистична мрежа на Алибаба Груп

БСК, София, 12 декември 2016, понеделник

 _______

Българо-Китайската Камара за Индустриално Развитие (БККИР) и Българска стопанска камара (БСК) имат удоволствието да поканят заинтересовани икономически оператори на работна среща на тема: „Възможности за търговия на български стоки и услуги през електронната платформа и логистична мрежа на Алибаба Груп“. Гост ще бъде г-н Давид Баумгарт, Директор на Алибаба Груп за Германия, Австрия, Швейцария, Турция и Източна Европа, който ще представи възможностите за позициониране и предлагане на български стоки и услуги през електронната платформа и логистична мрежа на Алибаба Груп, както в страните от Централна и Източна Европа, така и в Китай. Участие ще вземат г-н Любен Петров – зам. министър на икономиката, и г-н Божидар Данев – изп. председател на БСК.

Алибаба Груп (Alibaba Group) е притежател на най-голямата в света платформа за електронна търговия, предлагаща фундаментално технологична инфраструктура и маркетинг способи, подпомагащи търговците, брандове и бизнеси, които предлагат продукти, услуги и дигитално съдържание, чрез интернет свързаност между потребители и доставчици. Бизнес-моделът е изграден от основна търговска дейност, облачни услуги, дигитални медии и развлечения, иновативни инициативи и други. Алибаба Груп участва още в логистични центрове и местни сектори за услуги чрез инвестиционни филиали.

Годишният й оборот е 485 билиона щатски долара. Работи с 10 милиона активни продавачи с 1 милион продукта и 434 милиона купувачи от 200 държави. Логистичната мрежа на Алибаба Груп извършва 42 милиона доставки дневно.

Срещата е предназначена основно за фирми от следните индустриални сектори с потенциал за предоставяне на големи количества продукция:

  1. Хранително-вкусова и питейна промишленост;
  2. Електроника;
  3. Металорежещи инструменти;
  4. Козметика и етерични масла;
  5. Велосипеди;
  6. Балнеология и туризъм;
  7. Дрехи, облекло и аксесоари;
  8. Автомобилни части и транспорт;
  9. Други 

Срещата ще се проведе на 12 декември 2016г., от 16:00 часа, БСК, София. Таксата за участие е 50 лв. с ДДС и е за един участник. 

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА

ПРОГРАМА

16:00-16:30

Регистрация

16:30 – 17:30

Възможности за търговия на български стоки и

услуги през електронната платформа и логистична мрежа на Алибаба Груп

17:30-18:00

Въпроси и дискусия

 

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Възможности за търговия на български стоки и услуги през електронната платформа и логистична мрежа на Алибаба Груп