24.04.2017 - 28.04.2017

Стил, елегантност и модерни технологии – открийте ги на „Светът на мебелите“ и „Техномебел“

 

Водещи фирми, пълни зали и най-новото от мебелната индустрия очакват посетителите на „Техномебел“ и „Светът на мебелите“ 2017 г.

Впечатляващ и още по-нарастващ е интересът към НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗЛОЖЕНИЯ ЗА МЕБЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ В БЪЛГАРИЯ - ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, организирани от Интер Експо Център, съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

Изложенията ще се проведат в периода 24 – 28 април 2017г., в Интер Експо Център, София.

В програмата на тазгодишното издание са включени:

1. Българска мебел на годината – седмо издание на конкурс за най-добра мебел, произведена в България

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост, Интер Експо Център и списание ДМТ организират седмото издание на конкурса БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА.

В конкурса участват български компании производители на мебели, които показват най-впечатляващите и иновативни продукти, демонстрирайки креативност, предприемчивост и чувство за естетика и стил. Продуктите ще бъдат разположени в зала № 4,5 и 6 и позиционирани на щандовете на всяка фирма – участник, с отличителен знак на конкурса.

Всеки посетител може да оцени участващите продукти и да даде своя глас, за да определи Новият победител в конкурса БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА 2017. Гласувалите ще участват в жребии за ваучер на стойност 500 лв. за покупка от фирмата, спечелила вота на посетителите.  

 2. Конкурс за детска рисунка „Моят дом мечта“

 Поради големия интерес и прекрасното настроение, което донесоха над 1600 от творбите на ученици от цялата страна, по време на изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел“ 2016, Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/ ще организира за ВТОРИ ПЪТ КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „МОЯТ ДОМ МЕЧТА“.

Конкурсът „Моят дом мечта“ цели да създаде усет за красота, уют и топлота.

Победителите в двете възрастови групи: I - IV клас и V - VIII клас ще бъдат наградени на 28 април 2017г. /петък/, 12:00 часа в Интер Експо Център.

3. "STUDY VISITS - учебни посещения"

 По време на изложенията Светът на мебелите и Техномебел 2017 – 24-28.04.2016г. в ИЕЦ, гр. София, БКДМП ще организира „STUDY VISITS – учебни посещения“ за учениците от Професионалните гимназии. Целта на посещенията е да се информират учениците и преподавателите за актуалностите в бранша, както и да подкрепи връзката между БИЗНЕСА И ОБАЗОВАНИЕТО.

Предвижда се посещенията да са еднодневни, като за всяка гимназия ще има организирани срещи с фирмите по щандове на изложението, където представителите на Бизнеса ще запознаят учениците с всички новости на бранша.

 4. Участие на водещи млади български дизайнери

Ателие “ТРИОН” - Личната мотивация на членовете на ателието се основава на връзката с природата и нейното опазване. Екипът се включва в различни социални каузи, фестивали и интериорни проекти. Основната линия, към която е ориентирана работата на ателието е преизползването на отпадъчни материали или така наречения "up-cycling" дизайн. Трансформирането на стари вещи и въвличането им отново в експлоатация е основен метод за редуциране на отпадъците.

Ателието носи своята социална отговорност като организира работилници на теми свързани с преизползването и рециклирането на различни видове отпадъци.

„ЧЕРГА“ - Българска група за дизайн - ЧЕРГА е група от млади български дизайнери, работещи заедно с общи цели, независимо от разликата в темперамента, начина и стила на работа. Казват, че избират това име , защото тази дума най-точно описва характера и пъстротата на българския народ и душевност. Въпреки ярката си индивидуалност и различия, те се стремят заедно да покажат силата и предимствата на родния дизайн - като продукт и част от световната култура и среда.

 

За допълнителна информация:

Деница Иванова

Специалист комуникации, БКДМП

Тел. 02/9634299; 0877 727 796

Email: d.ivanova@timberchamber.com  

www.timberchamber.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Светът на мебелите и Техномебел - 24-28 април 2017 г., София