24.03.2017

Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) взе участие в срещата на Борда на директорите на Европейската асоциация на мебелните производители (UEA - Union européenne de l'ameublement), която се проведе на 20 март 2017 г. 

По време на срещата бяха разгледани тенденциите и развитието на бранша през изминалата 2016 г. От страна на БКДМП бяха представени тазгодишните издания на изложенията: „Светът на мебелите“ и „Техномебел“, които  ще се проведат в периода 24-28 април 2017 г. Останалите членове на борда на директорите бяха запознати с Програмата за насърчаване на международни купувачи, с цел разпространяването им сред техните партньори.

Във втората част от дневния ред се проведе отворен Социален диалог, в който взеха участие представители на секторните организации от България, Испания, Италия, Германия, Франция, Великобритания, Дания, Холандия, Белгия, Румъния, Швеция и представители на Европейската комисия. По време на събитието бяха обсъдени проблемите, стоящи пред бранша на европейско ниво, свързани с липсата на кадри  и застаряващата работна сила. Бяха разгледани възможностите за откриване на решения за справяне с тези трудности. 

През 2017 г. ще продължат срещите под формата на социален диалог, в които ще бъдат разгледани постигнатите до момента резултати и обсъдени възможностите за надграждането им.

Дата: 24.03.2017

Източник: БКДМП

Прочетено: 1895