23.10.2017

На 23 октомври в Sofia Event Center, Paradise Center от 19.30 часа фондация „За Нашите Деца“ ще проведе най-голямото си благотворително събитие за годината  –„Вечер на добродетелите 2017“. Вече 8 години то събира представители на държавната и местни власти, на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, лидери в нашето общество, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането, е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

Фондация “За Нашите Деца” вече 25 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или с редица проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Двадесет и пет години активно работихме за спасяване, оцеляване, за събиране на разкъсаните части в едно цяло. Това цяло е семейство. И успяхме да помогнем на над 10 000 деца и семейства.

Днес ние мечтаем не само за покрив и храна за децата в риск, не само за семеен уют и любов за изоставените и необичани деца. Днес мечтаем и за тези деца, чиито потенциал и развитие са блокирани от невидими рискове като родителското отчуждение и бедността, както и социалната изолация. Затова този път получените средства от Вечер на добродетелите 2017 ще посветим на развитието, а не на оцеляването и базовите нужди.

Каузата на тазгодишното издание на Вечер на добродетелите е играта, защото след любовта и сигурността, тя е най-добрият стимул за развитието на едно дете. Играта е ключовият начин, чрез който децата в ранна възраст /0-7 години/ опознават света и учат. Тя не е привилегия. Тя трябва да бъде част от детството на всяко дете, за да му покаже света, да развива неговите способности и да му дава възможност за силна връзка с най-близките за него хора.

С набраните средства фондация „За Нашите Деца“ ще реализира програмата „Аз играя и мечтая“, с която ще насърчим развитието на 720 деца, живеещи в институции или в рискова семейна среда, и ще укрепим връзката с възрастните, които се грижат за тях.

Тази година фондация „За Нашите Деца“ има честта дипломатически партньор на осмото издание на Вечерта да бъде Н.Пр. Ставрос Августидис, извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в България, и посланик на визията, мисията и ценностите на фондацията. Н.Пр. г-н Августидис подкрепя дейността на фондацията от много години,  има силно изразено отношение по въпроса за правата на децата, и неведнъж е обръщал внимание на ранното детско развитие като  изключително важен елемент от устройството на всяко демократично общество.

Програмата на „Вечер на добродетелите 2017“ ще донесе на гостите на събитието наслада за всички сетива. По традиция, тя включва арт програма, в която ще вземат участие световноизвестни български артисти, както и благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети и преживявания, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други.

Ние вярваме, че заедно с гостите на „Вечер на добродетелите 2017“, ще  успеем да укрепим връзката на стотици деца с най-близките за тях хора и да създадем мечтатели, които да дръзнат да променят света, така че да стане по-приветливо място за всяко дете!

Можете да заявите Вашето присъствие като дарите сумата от 150 лв. (€77) тук

Задължително е да попълните всички полета: име, фамилия, телефон, имейл, град, ZIP code, за да договорим изпращане на куверта.

ПРОГРАМА

ВОДЕЩИ

БЛАГОТВОРИТЕЛНО НАДДАВАНЕ

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Фондация “За Нашите Деца” с осмо издание на Вечер на добродетелите - 23 октомври 2017 г.