12.12.2017

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12 декември, от 12 ч., в сградата на Министерския съвет. 

Ще бъдат обсъдени проектите на постановления на МС за определяне на нов размер на минималната работна заплата за 2018 г., за изменение на Наредбата за отпускане и изплащане на парични обезщетения за безработица и за изменение и допълнение на Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Ще бъде разгледан и проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенция №131 на МОТ за определяне на минималната работна заплата. 

Социално-икономическите партньори ще обсъдят също предложения на АИКБ, БСК, БТПП и КТ "Подкрепа" и на КНСБ за предприемане на спешни мерки за преодоляване на тежкото финансово състояние на общинските болници.

БСК ще бъде представена от Димитър Бранков, зам.-председател.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Заседание на НСТС