28.06.2019

През 2019 г. Националното браншово професионално обединение на производителите на етерични масла, парфюмерия и козметика в България празнува 20 години от създаването си

Официалното честване на празника на асоциацията, която обединява най-големите производители на етерични масла, парфюмерия и козметика у нас, ще се състои на 28.06.2019 г. (петък) в гр. Пловдив.

В продължение на 20 години Българска национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК) подкрепя и подпомага производители и търговци на козметични и етеричномаслени продукти в страната и по цял свят.

През тези изминали дълги и трудни години на доказване, развитие и просперитет, браншовата организация винаги е следвала основната си цел, а именно – да накара потребителите да заложат на качествените стоки, произведени в България по най-иновативни технологии и от висококачествени суровини, с луксозни, екологично съобразени опаковки и запомнящ се дизайн.

Асоциацията обединява 108 компании – производители и търговци на етерични масла, парфюмерия и козметика, производители и доставчици на суровини, опаковки и оборудване за индустрията. Нейни асоциирани членове са Университетът по хранителни технологии в гр. Пловдив, Институтът по обща и неорганична химия към БАН, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Институтът по розата и етеричномаслените култури – гр. Казанлък, Национална лаборатория „Бул роза“ ООД, Държавна лаборатория „Българска роза“ ЕООД и „Фармалекс България“ АД.

По данни на престижни международни статистически институти, към момента българска козметика, етерични масла и ароматерапия, професионална грижа и тоалетни принадлежности се изнасят в над 75 страни, а потребителите все повече се ориентират към купуването на качествени български натурални продукти.

БНАЕМПК участва в редица кампании, свързани с подкрепа и защита на уникалното българско розово масло, натуралната козметика и др., защото подобни кампании са адресирани към всички участници в съвременното общество – потребители, производители, търговци, медии.

Вярваме, че с дейността си през тези 20 години БНАЕМПК е допринесла за развитието на местния бизнес, за повишаване на имиджа на българския производител и по този начин е допринесла и за развитието на икономиката ни.

Не на последно място – неуморимата дейност и през настоящата година, в условията на редица предизвикателства и неизвестни, още повече засилва желанието ни да продължим да работим за постигане на целите си.Присъствието на БНАЕМПК в живота на етеричномасления и парфюмерийно-козметичния бранш е от съществена роля за популяризирането на висококачествените родни продукти, като например българското розово масло - един от най-популярните и познати символи на България по света!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

20 години Българска национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“