15.03.2021

На 15 март 2021 г., от 14.00 часа ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) при следния дневен ред:

  1. Проект на Постановление за изменение и допълнение на ПМС № 151/2020 г. за определяне на условията и реда за изплащане на средства за запазване на заетостта на работници и служители след периода на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и извънредната епидемична обстановка, обявена с Решение №325 и удължена с Решение №378 на МС от 2020 г.
  2. Проект на Постановление за изменение и допълнение на ПМС №325/2020 г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работници и служители, осигурени в икономически дейности, за които са наложени от държавен орган временни ограничения за осъществяването им в периода на обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.
  3. Избор на ротационни заместник-председатели на НСТС, съответно от организациите на работниците и служителите и на работодателите, съгласно чл. 3а, ал. 4 от КТ.
  4. Разни.

Заседанието ще се проведе чрез видеоконферентна връзка в платформата Zoom.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Заседание на НСТС