16.06.2021

До 3 юли т.г. трябва да бъде транспонирана ДИРЕКТИВА (ЕС) 2019/904 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 5 юни 2019 г. относно намаляването на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда. Можете да намерите резюме на изискванията ТУК.

Във връзка с това, БСК предвижда провеждането на работна среща за представяне на директивата и предстоящото ѝ транспониране в българското законодателство, като има поет ангажимент за участие на екип на МОСВ.  Първоначалната дата на срещата е 16 юни, от 14 часа, в БСК (ул. Чаталджа 76, София). Ще се радваме да ви посрещнем в новата ни сграда.

С цел да бъде максимално полезна на членовете си, БСК поиска от МОСВ проекта на нормативния акт, с който ще бъде въведена директивата в нашето законодателство и който ще бъде изпратен допълнително на регистрираните в срещата участници.

Очакваме и Вашите предварителни позиции и вижданията Ви за транспонирането на всички аспекти на Директивата, както и въпроси, на които очаквате отговори.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ!

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Работна среща за представяне на Директива 2019/904 относно пластмасовите отпадъци