09.09.2021

Не е далеч времето назад, в което използването на роботи в различни индустриални отрасли и сфери се считаше за нещо екзотично. Днес вече почти всички компании, изграждайки основите на своя бизнес, се ориентират към внедряване на роботи. Устойчивото развитие е неразривно свързано с цифровите технологии, а новата постпандемична реалност налага ускоряване на автоматизацията чрез инвестиции в иновативни роботизирани решения във всички индустриални сегменти.

Внедряването на роботизирани решения на пръв поглед изглежда сложна задача и поставя многобройни въпроси. Кои производствени процеси могат да бъдат роботизирани, как да подберем правилния робот за конкретното приложение, за какъв период от време той може да бъде внедрен, как да се извлече максимумът от използването му и още много въпроси вълнуват всяка фирма, поела по пътя на роботизацията.

За да отговорят на тези въпроси, Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА) и ФАНУК България ще бъдат домакини на уебинар на тема „Роботизацията в България – примери от практиката“. По време на онлайн събитието специалисти от двете компании ще коментират и дискутират:

  • През какви етапи минава целият процес по роботизация;
  • Кои процеси и операции могат да се роботизират и как на практика става това;
  • По какви показатели се избира роботът за конкретното приложение;
  • Каква е ролята на системните интегратори.

Лекторите ще дадат примери за реални проекти, осъществени в България, както и детайли по тези проекти. Ще бъде споделен опит, практики и казуси от практиката, както и проблемите, които е следвало да бъдат преодолени.

В уебинара ще бъдат проследени и най-новите тенденции в автоматизацията и роботизацията у нас и ще бъдат дадени идеи за роботизация на производството.

„Организираният съвместно от ПАРА и ФАНУК България уебинар има за цел да отговори на най-важните въпроси, свързани с внедряването на роботизирани решения в практиката. Събитието ще се проведе онлайн на 9 септември от 10.00 ч. на фейсбук страницата на ПАРА и в YouTube и ще бъде водено на български език. Очакваме Ви, регистрацията и участието в уебинара са напълно безплатни“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Тема: „Роботизацията в България – примери от практиката“

Организатори: Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) и ФАНУК България

Водещи: Кристиян Михайлов и Йонко Чуклев от ПАРА

Лектори: инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България и инж. Румен Димитров, специалист по роботика във ФАНУК България

Кога: 09.09.2021 г. от 10.00 ч.

Къдеhttps://www.facebook.com/PARA.Bulgaria и YouTube

Продължителност: 40 min

Език: български

Предварителна регистрация на: https://bit.ly/3zpEolV

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Безплатен уебинар на тема „Роботизацията в България – примери от практиката“