02.06.2023 - 03.06.2023

10 години Академия за иновации! Най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори ще има своетo юбилейно издание на 2 и 3 юни 2023 г., в София.

Проектът е посветен на развититието на предприемачески умения на студенти и финансирането на техните първи бизнес идеи. През 2023 година ще се реализира за десета поредна година под формата на хакатон, в който български студенти оформят първите си бизнес проекти и разработват прототипи на идеите си.

Основната цел на Академия за иновации е да се превърне в изнесен център за споделено знание между университетите в България по модела на иновационните центрове на университетите от бръшляновата лига.

Исторически, проектът стартира през 2014 година в партньорство с 1 университет в столицата на България, София, а през 2023 г. ще се проведе в национален мащаб, в партньорство с повече от 14 университетa и обучителни центрове. С подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

Проектът е обособен в 3 основни модулa – 1/ менторство, 2/ лекции 3/ представяне на идеите. Сред менторите през 2023 г. са представителите на БСК Христина Каспарян и Веселин Илиев.

В проекта да момента са обучени над 4680 участници и повече от 737 екипа, от които са стартирани и преминали над 15% предприемачески идеи като leARn, Vodoraslo, Vendy+, CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, "Цвете в епруветка" и др.

Сред лекторите на събитието са били международни гости като Чарлз Ландри, авторът на концепцията за креативен град, Антони Христов, бивш арт директор в Pixar, Линзди Шилваши, Innovation Space Manager в Google и много други.

Наградният фонд през 2023 г. се състои от:

Предметни и поощрителни награди ще бъдат предоставени и от други основни партньори и дарители на проекта.

Ключови партньори на Академията са Представителството на Европейската комисия в БългарияЕвропейска инвестиционна банкаUniCredit BulbankСофийска вода, част от ВеолияАурубис България, Нестле БългарияКока-Кола БългарияЛукойл България, Българска стопанска камара и др.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Академия за Иновации 2023