07.12.2023

В Европейската година на уменията Министерството на труда и социалната политика организира Национална конференция на тема „Дигитални умения за дигиталното десетилетие“.

Основната цел на форума е да провокира дискусия между национални и европейски институции, работодателски и браншови организации, синдикати, академичната общност и младежките организации по темата за дигиталната трансформация.

Във фокуса на конференцията е човекът – неговите възможности да се адаптира към промените на пазара на труда и необходимостта от включване в обучения за усвояване или надграждане на дигитални умения, необходими за професионалната му реализация.

Конференцията ще се проведе на 7 декември 2023 г. (четвъртък), от 10:00 часа, в EVENT SPACE 2020 (малкото НДК, входа до кино „Люмиер").

За участие във форума до момента са се регистрирали над 150 участници, вкл. доставчици на обучения, образователни институции, работодатели, учени, ИКТ организации, предприемачи, представители на местната власт и др.

Модератор на конференцията ще бъде Георги Ненов, водещ на подкаста „Свръхчовекът“.

Форумът ще бъде открит от д-р Иванка Шалапатова – министър на труда и социалната политика, Илиана Иванова – европейски комисар с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“, Андрияна Сукова - заместник-генерален директор на Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ в Европейската комисия, и Васил Терзиев – кмет на Столична община.

В панела „Дигитална трансформация и новите реалности“ с 5-минутни презентации във форума ще се включат представители на национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите, сред които и Българската стопанска камара, в лицето на Мария Минчева – зам.-председател на Камарата.

Сред панелистите по темата „Изкуствен или естествен интелект – на какво ще заложи бизнесът“ ще участва Миряна Недева – младши експерт „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК.

ВХОД СВОБОДЕН!

ПРОГРАМА НА ФОРУМА I РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Национална конференция „Дигитални умения за дигиталното десетилетие