18.03.2015

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Индия Н. Пр. Раджеш Сачдева посети БСК, където разговаря с председателя на Управителния съвет Сашо Дончев, заместник-председателя Георги Шиваров и главния директор Международно икономическо сътрудничество - Веселин Илиев.

На официалната среща бяха обсъдени идеи за бъдещи съвместни действия в икономическата сфера между Индия и България.

В рамките на срещата бе коментирана възможността за реализиране на срещи с индийски компании в България през 2015 г. Планува се посещенията да обхванат заинтересованите компании от двете страни в областите информационни технологии, селско стопанство, енергетика, хранително - вкусова промишленост и др.

Георги Шиваров, зам. - председател в БСК,  представи дейността на БСК на национално и европейско ниво. Запозна посланика с проектите на БСК, партньорските отношения на БСК с организации и структури в Индия.

Интерес предизвикаха услугите в помощ на деловите среди, електронният бюлетин с икономически и финансови новини "Bia Daily", както и възможността за изграждане на бази данни и анализи по заявка на посолството.

Н. Пр. Сачдева информира, че посолството организира информационни и насърчителни събития за българския бизнес, които имат за цеб по-задълбочено познаване на възможностите, които предлага огромният индийски пазар.  В тази връзка посолството на Индия в София подготвя инвестиционен форум за Индия на

25 март 2015 г. от 9.00 ч. до 11.00 ч. в София хотел "Балкан". Събитието  е част от кампанията "Make in India" и ще представи потенциални търговски и инвестиционни възможности между Индия и България.

Двете страни се договориха да засилят партньорството си и да осъществяват обмен на информация между посолството и БСК с цел разкриване на възможности за активизиране на сътрудничеството в областта на икономиката.

СНИМКИ

Дата: 18.03.2015

Източник: БСК

Прочетено: 1738