27.07.2017

Бившият вицепрезидент и настоящ заместник-председател на БСК Маргарита Попова смята, че България се нуждае от стратегия за повишаване на доходите и я определи като мероприятие с дългосрочна визия. "Тя е част от големия план за икономическото възмогване на страната", каза Попова, която днес в Тутракан се срещна с представители на малкия и среден бизнес.

По думите на Маргарита Попова, разработването на стратегията трябва да стане "заедно, на масата на преговорите", от работодателските организации, държавата и синдикатите.

Маргарита Попова смята, че е нужно да се обмисли "дали не трябва да преначертаем икономическата карта на страната".

"Просто трябва да се мисли за това да укрепнем икономически, да можем да произвеждаме повече, по-качествено - само така доходите ще могат да нараснат и хората ще бъдат по-удовлетворени", заяви Попова и подчерта, че трябва да се чуе гласът на хората на бизнеса по места.

Маргарита Попова каза, че въпросът за заплащането на добавка за стаж и за придобита професионална квалификация остава отворен и ще се дискутира в Националния съвет за тристранно сътрудничество. "Това е един мъничък детайл от въпроса за доходите и от големия въпрос за икономическата и социалната политика в държавата", подчерта Маргарита Попова.

Дата: 27.07.2017

Източник: Епицентър

Прочетено: 6819