14.03.2018

На 15 март 2018 г. ще се проведе заседание на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси (EPSCO), като сред обсъжданите теми ще е временният изход от тристранните преговори относно командироването на работници в ЕС.

По този повод генералният директор на BusinessEurope Маркус Байрер изпрати писмо до българския министър на труда и социалната политика, с копие до БСК, в което се потвърждава категоричното противопоставяне на европейския бизнес срещу договорения 12-месечен срок за командироване на работници. BusinessEurope настоява срокът за командироване да е до 24 месеца.

В писмото на Маркус Байрер до БСК се казва: „Това е битка, която водим дълго и, без да сме оптимисти, смятаме, че сега е моментът да й дадем последен тласък, за да се опитаме да постигнем по-добра договореност".

Припомняме, че на 1 март т.г. BusinessEurope излезе с официална позиция относно договорката за промяна в Директивата за командироването, а на 2 март т.г. и БСК оповести своя позиция по проблема.

Дата: 14.03.2018

Източник: БСК

Прочетено: 4519