28.07.2018

Новият изпълнителен председатeл на БСК даде първото си телевизионно интервю в ефира на БНТ. 

Новият изпълнителен председател на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев даде първото си телевизионно интервю в ефира на предаването "Денят започва" с Георги Любенов. Радев коментира всичко актуално по проблемите на бизнеса, предизвикателствата пред работодателите и възможностите за сътрудничество със синдикалните организации.

По думите му, под 13% от българския бизнес участва в оперативни програми и поръчки. Това се дължи на факта, че хората откровено презират и се съмняват в програмите на ЕС, в техния смисъл.

Радосвет Радев, председател на БСК: В крайна сметка, българският предприемач осъзнава, че това е като наркотик, наркоза и ще се удави, ако свикне да се справя само с европейски средства.

Председателят на БСК коментира и скандала с поправките на закона за приватизация и обвиненията, че те са лобистки.

Радосвет Радев, председател на БСК: Ако има нещо по-лошо от една лобистка поправка, това е липсата на регламент. Предприемачите в България са видели всичко за тези 30 години, помислете си само... Аз казвам, че са видели толкова, колкото традиционните пазари виждат за 200 години. И това, което винаги е пречело, е липсата на регламент.

Според Радев, голяма част от българите са подобрили качеството на живот и ако успеем да удвоим Брутния вътрешен продукт на 100 милиарда евро през следващите години, тогава вече всички ще го почувстват.

 

ВИДЕО

Дата: 28.07.2018

Източник: БНТ

Прочетено: 2157