27.02.2019

На 27.02.2019 г. в РУ „Ангел Кънчев" се проведе интересно събитие - Форум за споделяне на добри практики в областта на предприемачеството. Събитието беше плод на сътрудничеството на Сдружение БРТИМ с Центъра за кариерно развитие на университета и катедра „Икономика". Форумът беше модериран от проф. д-р Красимир Ениманев – преподавател в РУ и председател на Русенска Стопанска камара.

По време на събитието двама млади предприемачи представиха пред пълната аудитория историята на своя бизнес - Мардик Хачерян от онлайн магазина www.canna-therapy.shop и Диан Йосифов от русенския автомобилен сервиз СД Мотор. По интригуващ и достъпен начин младите предприемачи говориха за предизвикателствата, с които са се сблъсквали, когато са стартирали бизнес начинанията си, за очакванията за развитие на бизнеса в следващите години  и за това какво ги мотивира да продължават напред. Отговориха и на въпроси от публиката.

Директорът на Централния клон на ОББ АД в Русе, г-н Ивайло Иванов също взе участие в събитието и разказа на присъстващите младежи както за своята кариера в банковия сектор, така и за възможностите, които ОББ предлага за стаж, работа и кредитиране. Съветът, който той даде на присъстващите младежи беше да дават винаги повече, отколкото очакват от тях работодателите им и да се равняват по най-добрите, за да успеят в кариерата и бизнеса.

На финала на форума думата взе управителят на Сдружение БРТИМ, за да представи възможностите на социалното предприемачество и работата на неправителствените организации.

Във Форума взеха участие повече от 50 студенти от различни специалности в университета и млади хора, на които им предстои бъдеща професионална реализация. Темата и презентациите предизвикаха интереса им и след събитието те имаха възможност за индивидуални срещи с презентаторите. 

Форумът за споделяне на добри практики в областта на предприемачеството е част от проект "Стартер или асистиран избор на икономическа активност за младите хора", финансиран от НПМ 2016-2020 с Бенефициент – Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“.

Дата: 27.02.2019

Източник: ngobg.info

Прочетено: 5187