25.04.2019

Съюзът на пивоварите в България (СПБ), заедно с партньорите си от ПР агенциите Knowbox и Reach Services, спечели награда от Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) за кампанията Национална бирена академия. Призът бе връчен в категорията „Кампания в публичния сектор“ и нареди инициативата на СПБ на трето място.

Признанието е както за сдружението като клиент на двете комуникационни агенции, така и за всички членове на СПБ, които са водещите производители на бира в страната.

Мисията на браншовата организация е да подпомага и насърчава развитието на пивоварната индустрия в България и като член на Пивоварите на Европа участва във всички международни инициативи на индустрията. Заедно с агенциите Knowbox и Reach Services, СПБ провежда ежегодно информационната кампания „Бирата на фокус“ с цел да запознава потребителите с качествата на пивото като натурален продукт, който при умерена консумация е част от балансирания и модерен начин на живот. Комуникациите по кампанията са базирани на доказателства от десетки научни проучвания, реализирани от български и чуждестранни учени и експерти.

От 2018 г. основната инициатива на СПБ е Националната бирена академия. В поредица от пътуващи семинари с турове в пивоварни в страната, представителите на медиите се запознаха със сложните процеси и производствените иновации в пивоварните на Бритос, Болярка, Загорка и Карлсберг България, като тази година предстои посещение и в Каменица.

Концепцията на Националната бирена академия е чрез медиите и погледа на журналистите да бъде представен и опознат съвременният „път на пивото“ – от суровините, през реалната производствена среда и технологични процеси – до крайния продукт. Чрез този подход, по прозрачен за публиките начин се потвърди, че произвежданата у нас бира отговаря на европейските стандарти за чистота и интегритет на категорията и е с безупречно качество.

Кампанията продължава с пълна пара и тази година, като приоритет отново ще бъдат инициативите по образователната кампания на Националната бирена академия, реализирана с експертизата и участието на високообразованите инженер-технолози на пивоварните предприятия и учените, работещи в изследователските полета на диетологията, микробиологията, пивоварната технология и продуктовата категория.

За Съюза на пивоварите в България:

Съюзът на пивоварите в България (СПБ) е представителната организация на производителите на бира в страната „Болярка - ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, „Загорка” АД, „Каменица” АД, „Карлсберг България” АД, „Ломско пиво” АД, „Доровски инвест“ ЕООД и техните доставчици на суровини, материали и оборудване.

За повече информация моля вж. www.pivovari.com

 

 

За контакти:

Милица Крайнова

Агенция Knowbox

М: +359 888 47 46 46; Е-mail: militza.kraynova@knowbox.bg

Съюз на пивоварите в България

Тел: 02/ 989 40 24

E-mail: ubb@i-n.net

Дата: 25.04.2019

Източник: Съюз на пивоварите в България

Прочетено: 5391