Дата: 23.07.2019

Източник: vratzadnes.com

Прочетено: 1227

След едномесечна работа във фирма Ромтех-3 Ec OOД, гр. Враца трима младежи с увреждания получиха първата си заплата. Със съдействието на Община Враца те бяха наети на 4-часов работен ден.

Дейността им се състоеше в окомплектоване на части и изработване на кабелни снопчета за местната фирма. На младежите бе осигурено изнесено работно място в помещение на ул. „Кокиче“ №14 до Център за обществена подкрепа.

„Благодаря ви за положените усилия и отговорното отношение към работния процес. Искам да ви уверя, че се справяте отлично и нашето партньорство ще продължи“, коментира управителят на „Интелигентни системи за сигурност“ Иво Върганов.

„Днес е празник за тези прекрасни младежи, защото получават своята първа заплата, благодарение на добре свършената работа. Това занимание ще осмисли ежедневието им и те ще се чувстват като пълноценни хора, каквито са. Изказвам своята признателност пред Иво Върганов за всичко, което прави за тях. Вярвам, че и занапред ще успеем да привлечем още работници със специални потребности и да им обособим необходимите работни места“, каза кметът Калин Каменов.

Ирена Христова – родител на Виктор Александров, призова кметът Каменов и представителите на бизнеса в града да продължават своята подкрепа за хората в неравностойно положение.

И тримата младежи са със специални образователни потребности, като са ползватели на социалните услуги на местната администрация. Виктор Александров е завършил в СУ „Христо Ботев“ с ресурсно подпомагане, а Борис Борисов се обучава до 10 клас в Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство, със специалност „Работник в производството на кулинарни изделия“. Цветанка Апостолова пък е завършила ОУ „Христо Ботев“ – село Паволче, а в момента е настанена в Център за настаняване от семеен тип – 1.

Съвместната инициатива ще продължи, стана ясно на събитието.