02.12.2019

Данните са от проучване на Европейската инвестиционна банка

Вижте коментар по темата на Иван Велков, член на УС на БСК

Всеки четвърти млад българин иска да емигрира в по-студена дестинация, а причината са климатичните изменения. Данните са на мащабно социологическо проучване в ЕС разпространено от Европейската инвестиционна банка. То обхваща 30 000 души, като в повечето страни, включително и в България, броят на анкетираните е около 1000.

„Моята теза е, че от години континентът ни е разделен на изток- запад, и север-юг.  И естествено, след като ние сме южна държава, единственото нещо, което можем да мислим е дали да не се преместим на север. Разликата между икономическите и екологичните фактори за едно такова решение трудно могат да бъдат проследени”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Иван Велков, член на УС на Българска стопанска камара.

„Икономическите развити държави се интересуват повече от „зелените” политики. Това е лукс на богатите държави. Нормално е българите да ги вълнуват повече как да си купят кола и да си осигурят жилище”, каза Теодор Димокенчев,  юрист и редактор в "Консерваторъ".

Данните са на мащабно социологическо проучване в ЕС разпространено от Европейската инвестиционна банка. То обхваща 30 000 души, като в повечето страни, включително и в България, броят на анкетираните е около 1000.

Повече гледайте във видеото

Дата: 02.12.2019

Източник: Нова ТВ

Прочетено: 3575