24.04.2020

Обръщение на председателя на БСК Радосвет Радев до членовете, партньорите и приятелите на Камарата по повод нейния 40-ти рожден ден

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ,

На 25 април 2020 г. Българската стопанска камара отбелязва четири десетилетия от своето основаване.

Какво е животът на 40? Проходил си след много падания. Научил си се да говориш след много сричане. Опитал си се да се образоваш след много невзети изпити. Обичал си след много необичане. Намерил си приятели след много предатели. Създал си живот след загърбване на егото, че именно ти си най-важният. Мога да продължавам още много, защото 40 години не са малко време.

Такъв е животът и за една организация като Българската стопанска камара. Нашата организация е жив организъм, който се развива с пулса на времето. БСК е съвкупност от всички Вас – нашите членове, нашите социални и бизнес партньори, нашите съмишленици и нашите конкуренти.

В деня на 40-годишнината на Камарата се обръщам с искрена благодарност към всеки един от Вас, с цялото си уважение и признателност, че избрахте точно нас, за да бъде чут гласът на българския бизнес.

На първо място, бих искал да благодаря на всички служители на БСК през годините и на настоящия екип. Благодаря им за експертизата, за отдадеността, за приемането на чуждите проблеми като свои, за вярата в каузата на организацията, за готовността да отстояват принципите, дори когато да си безпринципен е най-печелившата позиция. Продължавайте да бъдете!

Благодаря за доверието на нашите членове – хиляди български компании, десетки браншови организации и над 130 местни структури в цялата страна. Това доверие е подарък, който трябва да се брани всеки ден. Дано го правим достойно! За цялата си 40-годишна история винаги сме били равно отдалечени от всяка власт, не сме търгували с влияние, не сме се нагаждали и няма да го направим, защото вярвам, че именно затова сме Ви спечелили в семейството на БСК. Ще продължим да бъдем такива!

Вярвам, че обликът на БСК е такъв и благодарение на нашите социални партньори. В сблъсъка на идеи и амбиции проличават разликите. Те ни отличават и ни правят уникални. Ще съхраним тази черта и ще я отстояваме!

Никой от нас не си е представял днешния ден такъв. Вратата на БСК винаги е била широко отворена за всички. Ситуацията днес изисква да остане затворена. Не сме харесвали лъскавите баловете, но не сме си представяли и тази тишина. Не е време за фанфари, но е време да сме благодарни и горди, че успяхме да се съхраним през всички тези 40 години и най-важното - имаме сили да мечтаем и да продължаваме напред!

В ДНК-то на БСК е закодирано оцеляването. Нашата организация е доайен в работодателското движение на България още от 1980 г. Камарата е функционирала във всякакви условия – на диктатура, на държавен монопол, на инфлация, на дефлация, на хиперинфлация, във времето на мутри и на кражба на бизнеси, времена на произвол и времена, в които да си честен е близо до безумието. Ще оцелеем и във време на COVID-19! Ще оцелеем и след него!

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ,

Вярвам, че най-доброто предстои и в него ще бъдем отново заедно!

Честит празник!

 

С УВАЖЕНИЕ,

РАДОСВЕТ РАДЕВ

Председател на УС на БСК

Дата: 24.04.2020

Източник: БСК

Прочетено: 2791