04.11.2020

Председателят на БСК участва в официалното откриване на изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд и дринк, и Салон на виното

Международните хранителни изложения са платформа от изключително голямо значение за  бизнеса. Това каза в словото си Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика и министър на туризма, при официалното откриване на изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО, които се провеждат в Интер Експо Център от 4 до 7 ноември.

Домакин на церемонията бе Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Участие взеха и Янко Иванов – зам.-министър на земеделието и храните, Мариана Кукушева - председател на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС), Радосвет Радев - председател на Българската стопанска камара (БСК), проф. Пламен Моллов - ректор на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, и Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

„Чест за нас е, че за първи път изложенията ще бъдат открити от зам.-министър председател на България„, каза Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Той прикани присъстващите да се придържат към здравните изисквания и отбеляза, че в Интер Експо Център са предприети всички мерки, осигуряващи условия и здравословна среда за безопасно провеждане на международните хранителни изложения. „Благодарен съм за подкрепата Ви и за това, че сте тук, приятели“, каза Ивайло Иванов.

Какво е животът без хляб и хранителни продукти?

След като връчи приветствие от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, ресорният зам.-министър доц. д-р Янко Иванов поздрави организаторите за куража. „Успех на участниците, а присъстващите да се насладят на предложените продукти“, пожела той.

„За поредна година, въпреки страха и обстановката на пандемия, успяхме. И днес откриваме изложенията“, каза пред присъстващите Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на НБСХС. Тя изрази становището, че  ако се спазват изискванията на Министерството на здравеопазването и предписанията на Световната здравна организация, всеки ще опази здравето си. Мариана Кукушева напомни колко са важни за икономическите сектори Международните хранителни изложения и, след като зададе въпроса „Какво е животът без хляб и хранителни продукти?“, тя покани присъстващите да посетят щандовете на изложителите, за да разберат какво са успели да създадат компаниите.

За перипетиите по време на организацията на изложенията напомни Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара (БСК). Той изказа своята лична амбиция за реализирането на изложенията и отбеляза, че в създалата се ситуация Министерството на икономиката е застанало на правилната позиция – тази на предприемача.

Огледало на хранителната индустрия

„Тези изложения са като огледало на хранителната ни индустрия. Огледало, с което организаторите да се гордеят“, отбеляза проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Възможността за приветствие той определи като чест и благодари на организаторите за положените усилия, че е продължена традицията за провеждане на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО.

Увереност в позитивите от участието и присъствието изрази Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП. След като поздрави организаторите за смелостта и куража, той отбеляза, че тези изложения са много важни за икономиката, а присъстващите имат изключителна възможност, защото Международните хранителни изложения са едни от малкото подобни събития в момента по света.

Вратите на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО са отворени от 4 до 7 ноември както следва:

4-6 ноември – 09.30-18.30 часа

7 ноември – 09.30 – 16.00 часа.

Всички новини за професионалния бизнес форум ще откриете на сайта food-exhibitions.bg.

 

Дата: 04.11.2020

Източник: БСК

Прочетено: 5535