04.01.2021

Сред водещите лектори ще бъде проф. д-р Григор Димитров, директор "Осигурителни отношения" в БСК

В пика на пандемията от COVID-19 Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път слага началото на нова много навременна и нужна програма. През академична 2020/2021 година ВУЗФ открива магистратурата "Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи".

Сред водещите лектори на програмата ще бъде проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор "Осигурителни отношения" в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидат-студентите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ - vuzf.bg

Програмата има за цел да даде знания в областта на организацията, управлението и финансирането на социалните системи, за иновации и предприемачество, оптимизиране на финансирането и възможности за реформиране на социалните системи.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи така необходими днес.

Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са "Управление на социалното осигуряване", "Иновации и предприемачество в социалните системи", "Организация и финансиране на здравна система" , "Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване", които да отговарят на световни тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Повече информация за програмата може да получите на посочените телефони или ТУК.

Дата: 04.01.2021

Източник: ВУЗФ

Прочетено: 4943