07.07.2021

Възможна ли е промяна в училищното образование? Има ли шанс за развитие на устойчив бизнес в малките населени места? Възможен ли е достъп до качествена медицинска грижа в отдалечените райони?

Отговорът на всички тези въпроси е "Категорично, да!", заявяват част от организаторите и партньорите на програмата "Забавно лято, грижовна есен" Диляна Якова, Цветан Филев, Елица Баракова, Марина Стефанова, Явор Гочев, Теодор Василев, Светлана Дончева, Людмила Атанасова, д-р Красимира Кощикова.

"Забавно лято, грижовна есен" е програма за подкрепа на тютюнопроизводителните общности, която се осъществява от 2015 г. насам от Фондация BCause с подкрепата на Филип Морис България като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност и глобалната й стратегия за устойчиво развитие. За изминалите 6 години програмата обхваща над 2 800 деца, 6 400 възрастни хора, 250 екипа млади предприемачи и 100 учители в 25 малки населени места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни региона. Партньори на програмата са НЧ "Бъдеще сега", от Център Ринкър, Фондация "Направи добро – Александровска" към УМБАЛ "Александровска", както и местната общинска администрация. През 2020, въпреки епидемичната обстановка, програматата за развитие на тютюнопроизводителните райони се осъществи по нов начин, като отговори на нуждите в извънредната ситуация.

Образователно-приключенска академия, безплатни медицински прегледи за възрастни хора, Академия за местни предприемачи и Академия за учители са компонентите на програмата, спечелили на "Забавно лято, грижовна есен" редица престижни награди за КСО и устойчиво развитие. В началото на юни 2021 г. програмата бе отличена с първа награда в категорията "Най-добра социална политика на малко и средно предприятие" на 18-те годишни награди за отговорен бизнес на Bulgarian Business Leaders Forum (BBLF).

Програмата е пример за устойчивост в корпоративната социална отговорност, която всяка година разширява обхвата си, а общата инвестиция във всички дейности до момента е над 1 милион лв.

Вижте разказа на създателите на програмата и техните партньори тук.

Материалът и видеото се публикуват с подкрепата на Фондация BCause.

Дата: 07.07.2021

Източник: в. 24 часа

Прочетено: 1472