21.02.2022

Благодарение на партньорството между Българската стопанска камара (БСК) и KVK Business Challenge, на платформата на БСК за отворени иновации са публикувани 14 нови предизвикателства на теми, засягащи нуждата от устойчиви практики.

Новите предизвикателства са:

  1. Оптимизиране на опаковането на дълготрайни строителни материали - Как холандски търговец на едро на строителни материали може да достави дълги строителни материали на своите клиенти с минимален или никакъв опаковъчен материал?
  2. Желирани бонбони в хартиена опаковка - Как може един динамичен семеен бизнес от трето поколение да реализира по-устойчиви опаковки за желирани бонбони?
  3. Устойчиви иновации в опаковките - Как една сладкарска компания може да увеличи възможността за рециклиране и да подобри кръговостта на своите опаковки за маршмелоу Chamallows, като в същото време поддържа нашите високи стандарти за безопасност и качество на храните?
  4. Tanker Beer Liner - Как една от най-силните марки A в Холандия може да направи своята концепция по-трайна бира?
  5. Биопластмаса – Как може производител на екструдирани пластмасови тръби, обслужващ козметичните, хранителните, фармацевтичните и промишлените пазари, да стане по-малко зависим от PE на биологична основа, направен от захарна тръстика?
  6. Устойчиви защитни буфери в опаковките – Как една глобална компания може да замени защитните буфери от EPE пяна и (необработени) пластмаси в опаковката на своите игрални столове и бюра с по-устойчиви алтернативи?

Платформата за отворени иновации на БСК свързва фирми и институции със стартъпи за решаване на конкретен проблем или разработка на ново решение в определена област.

Ние сме тук, за да:​

  • подкрепим бизнеса и администрацията за намиране на нови иновативни решения на съществуващи или нововъзникващи проблеми;
  • осигурим възможност на стартъпите за сътрудничество и партньорства с големи компании;
  • усъвършенстваме процеса за open innovation в България;
  • подпомогнем по-доброто развитие на екосистемата за иновации

За да разгледате пълното описание на дадено придизвикателство и да кандидатствате, трябва първо да се регистрирате в платформата ТУК.

 

Дата: 21.02.2022

Източник: БСК

Прочетено: 2046