31.03.2022

През април 2022 г. Българската стопанска камара (БСК) ще навърши 42 години от своето учредяване. Екипът на Камарата иска да отбележи тази годишнина по по-различен начин и да приобщи за първи път към своя празник и българските ученици.

В тази връзка от национално представителната работодателска организация организират литературен конкурс за ученици от 8 до 12 клас на следните две теми: “Предприемачът, който ме вдъхновява” и “Бих инвестирал в…”.

Участниците в конкурса трябва да изпратят своите творби на e-mail: pr@bia-bg.com до 15 април 2022 г.

Към кого е насочен конкурсът разказва в “Нашият ден“ Ани Алашка, директор “Връзки с обществеността и протокол“ на БСК:

“Учениците имат възможност да изберат една от двете теми. Стартирахме го в началото на март, есета ще събираме до средата на април.

Победителите ще обявим в навечерието на рождения ден на Камарата – 25-и април, тогава навършваме 42 години от основаването си.

Конкурсът е с институционалната подкрепа на Министерство на образованието и на Икономиката и индустрията. Наградният фонд е скромен – 1000 лева.

Планираме да направим Ден на отворените врати за победителите, да дадем възможност за ден да заемат определена длъжност.

Целта е да провокираме мислене при подрастващите за приноса на предприемачеството в българското общество, за необходимостта от инвестиции за по-добро бъдеще и най-вече да дадем поле за изява на мечтите им.

Българинът винаги е бил предприемчив, благодарение на това негово качество страната ни е успявала да се справя с различни предизвикателства през вековете.

Насочихме се към тази възрастова група, защото от обучението на младите, винаги тръгва промяната в мисленето.

Предприемачите са онези хора, инвестирали през годините в образование, култура, екология и редица други обществени системи. Можем да споменем братята Евлоги и Христо Георгиева, Мито Орозов и редица други. В днешно време бих отбелязала имената на Шефкет Чападжиев и Игнат Канев, които са дарили по над 2 млн. долара в различни обществени проекти у нас и с гордост казвам, че са почетни ленове на БСК.“

Основни задачи пред БСК

“За съжаление поставянето на задачи и тяхната реализация в актуалната ситуация е доста трудно. Всички планове търпят инцидентни промени.

Ключовата задача пред нас винаги е била да подкрепяме българския бизнес и да следим за това той да има възможността да работи спокойно.“

Чуйте целия разговор в звуковия файл.

Дата: 31.03.2022

Източник: БНР

Прочетено: 853