02.06.2022

Зарядната станция е достъпна за всички електрически и хибридни автомобили.

Българската стопанска камара (БСК) е първата работодателска организация в страната, която инсталира зарядна станция за електромобили пред сградата си на ул. “Чаталджа” 76 в София. Станцията е част от националната мрежата за зареждане на електромобили BullCharge.

БСК вече 12 години подкрепя развитието на сектора на електрическата мобилност в България, а единствената браншова организация в този сектор – ИКЕМ, е член на БСК от самото начало на създаването си през 2010 г.

BullCharge е българска стартъп компания, член на ИКЕМ. Мисия на компанията е да изгради интелигентна зарядна мрежа за електрическата мобилност. Така ИКЕМ създава и мрежа от партньорства в амбицията си за национална зарядна инфраструктура, като част от европейска мрежа за зареждане на електрически автомобили.

Интелигентен софтуер от типа Смарт Грид (умна мрежа) е в основа на системата на BullCharge. Софтуерът е разработка на нидерландската компания JIBE, а частта за връзка, управление и разплащане с крайните клиенти е на българската компания AMPECO.

Амбицията на електромобилната общност на ИКЕМ е мрежата да се развие и стане основа за международен бизнес модел, който предлага отворен достъп за бизнес и използване ресурсите на мрежата на производителите на зелена енергия, бизнеса и все по-бързо увеличаващият се брой шофьори на електрически автомобили.

Зарядната станция е достъпна за всички електрически и хибридни автомобили.

Дата: 02.06.2022

Източник: БСК

Прочетено: 931