22.06.2022

На 22 юни 2022 г., в Гранд хотел Астория, за осма поредна година бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”, организирани от списание и клуб Business Lady. Общо 24 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други в над 30 категории. 

В категория ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА бе отличена „Орбико България” - за инвестицията от 25 млн. евро в изграждането на техния най-голям Нов Логистичен Център в групата на Орбико. Като водещ дистрибутор и логистичен партньор на над 5 000 продукта на 30 компании до 20 000 обекта в цялата страна, компанията получи награда и в раздел ДИСТРИБУЦИЯ И ЛОГИСТИКА. Юлия Аткова, директор на частна детска градина и частно основно училище Куест получи награда за ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА, по повод създаването на първата по рода си професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“. 

Вили Пеева-Пападопулу, управител на Медицински център Афродита бе отличена в категория УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ, за успешното развитие на медицинския център и представляваната от тях тъканна банка Future Health на българския пазар. МЦ Афродита бе отличен и за първенец в раздел ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, за най-голяма успеваемост по брой раждания от ин витро процедури, за последните 5 години в цяла България, а наградата получи д-р Георги Станулов - един от най-добрите гинеколози за ин витро в България. Credissimo бе обявен за ИНОВАТОР ВЪВ ФИНАНСОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, а SoftUni – за ТЕХНОЛОГИЧЕН ЛИДЕР В ОБРАЗОВАНИЕТО. Post Bank получи приз в раздел ЛИДЕР В ДИГИТАЛНИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ, за успешното внедряване на иновативни дигитални решения за своите клиенти и по-конкретно за ONE wallet by Postbank - мобилен портфейл от последно поколение. В категория START-UP НА ГОДИНАТА наградата грабна Alcatraz AI - високотехнологична „hardware-as-a-service” компания, разработила първата автономна платформа за контрол на достъпа и революционализирала физическата сигурност.

Kaufland България бе сред най-отличените организации в осмото издание на КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА. Търговският гигант получи цели три награди в различни категории – ПРОДУКТОВИ ИНОВАЦИИ - за разработената от тях и пусната на пазара иновативна пазарска торба за многократна употреба, климатично неутрална и рециклируема. Компанията получи първа награда и в раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ - лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. Kaufland България бе отличен и за топ работодател, в категория ЧОВЕШКИ РЕРУСРИ, с ръководител Милена Караилиева. Нова Броудкастинг Груп за поредна година грабна отличие в раздел МЕДИИ. В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ първото място спечели А1, които обучиха близо 13 000 деца и младежи и над 500 възрастни над 55 години в кампанията „Интернет за всички“. ТИ БИ АЙ Банк ЕАД получи две отличия, в категориите ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ и ИНОВАЦИИ. Журито беше впечатлено от най-новата им разработка - TBI Buy – иновативно приложение, свързващо потребители и търговци чрез лоялна програма и универсална дигитална карта с бонус точки. За НАЙ-ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПЛАТФОРМА бе обявена Уча.се, за атрактивно разработени над 25 000 урока, тестове и преговора с мисловни карти по всички предмети.  В панел Информационни технологии и иновации бяха отличени шест компании. Tek Experts грабна първото място в IT сектора и бе отличен за финалист в категория АУТСОРСИНГ. OutsourceBG Services получи първа награда в раздел АУТСОРСИНГ и стана финалист в IT сектора. Екипът им разполага със Six Sigma, PRINCE2 и PMP експерти, с които увеличават ефективността на клиентите си средно с 30%, а бизнесът на компанията се е разрастнал над 8 пъти за изминалата 2021 г. За ИНОВАТИВНА БАНКА НА ГОДИНАТА бе отличена Fibank, за разработените от тях високотехнологични решения и модерно банкиране. Финансовата институция получи приз и за своите успехи в категория УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, с фонда Sustainable Lady, който подкрепя иновативни зелени старт-ъп проекти на български жени предприемачи, които искат да развиват устойчив бизнес. MyPOS грабна приза в раздел FINTECH, а Cognyte България получи две първи отличия – в секторитеAIиBLOCKCHAIN. 

За своята КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ първото място спечели Paysafe. Компанията получи приз и в категория EMPLOYER BRANDING, за успешното си налагане сред водещите работодатели в сектора. За финалист в категория КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ бе отличен Аванс Трейд ООД. АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ ЕООД получи отличие в раздел Личностно и бизнес развитие – само за 3 години компанията обучи над 20 000 човека в 50 авторски курсове. За своите Образователни дейности за повишаване на професионалната квалификация приз грабна и Международната Асоциация на Професионални Терапевти и Треньори – глобална мрежа за подкрепа и взаимодействие на психолози, коучинг специалисти, треньори, констелатори, консултанти по личностно развитие, мотиватори, лектори, обучители и други професионалисти, които помагат на хората да подобрят живота, взаимоотношенията и бизнеса си.

В сектор ФИНАНСОВИ УСЛУГИ И ТЪРГОВИЯ първото място бе отредено на Tavex - пазарен лидер в търговията с инвестиционно злато, който се нарежда сред най-уважаваните и надеждни платежни институции. HR Consulting Partners e победител в категория УСЛУГИ, компанията вече 5 години предоставя на своите клиенти решения за целия жизнен цикъл на служителите в една организация. А в сектор МАРКЕТИНГ, РЕКЛАМА И ПЕЧАТ отличието тази година получи Magic Outdoor Ltd - студио зa широкоформатен дигитален печат, дизайн и реклама, което е сред първите производители на големи рекламни мрежи за сгради на българския пазар и в Европа. 

„Всички виждаме големите предизвикателства пред развитието на различните бизнеси, компании и организации у нас – политически, социални, икономически. Но креативността, енергията и вярата, с която вие тук подходждате в работата си са достойни не само за уважение и признание, достойни са да представят България пред света. Вашите ентусиазъм, предприемачески дух, мотивация, усърдие и нестихващо желание за усъвършенстване и надграждане на това, с което се занимавате трябва да бъдат пример за всеки човек, който иска да остави следа след себе си в дадена сфера. Благодаря ви за това, което сте – вие давате сила и енергия на мен и целия екип на Компания на годината да случваме за поредна година тази инициатива” – добави Даниел Димитров, изпълнителен директор на Business Lady. 

Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Гери Стоянова, а за доброто настроение на гостите се погрижиха талантливите музиканти от Highlight Singing Academy, ръководена от Искра Милкова, както и прекрасната изпълнителка Виктория Асенова. Партньор на церемонията беше натуралната минерална вода с колаген QWELL, несъдържаща захар и консерванти.QWELL е уникално съчетание на алпийска натурална вода с минерален състав, първокласен хидролизиран колаген и оптимална комбинация от ценни витамини и минерали.Функционалните напиткиQWELL са разработени и произведени от водещи специалисти с високотехнологично-оборудвана среда в Италия. Продуктите са направени с натурална минерална вода от извора Daggio. Той се намира в Алпите, в землището на община Интробио,  Северна Италия, и един от най-високите естествени извори в Европа, разположен на 1935 метра надморска височина. 

Сред официалните гости на церемонията бяха д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия; Цветан Симеонов, председател на управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите; Детелина Смилкова, председател на Българската асоциация за управление на хора; Теодора Ставрева, главен секретар на Българска агенция за инвестиции; Георги Малчев, Член на управителния съвет на АйАБ България, управляващ партньор в Xplora.bg, маркетинг експерт и член на журито на Компания на годината; Наталия Футекова, член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии и други. 

Наградите КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА се връчват за изключителен принос на компаниите/бизнеса/мениджъра в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри и предприемачеството сред българската общественост, като така се подкрепи и Start up общността в страната. Наградите се връчват за заслуги, свързани с богат професионален опит, ноу-хау, устойчиво развитие, прилагане на иновативен и успешен мениджмънт, успешно прилагане и адаптиране на добри практики, успешно развитие на човешкия капитал, конкурентоспособност и иновации, позитивен обществен имидж и други. 

 

За допълнителна информация:

Даниела Илиева, +359 884 060 940, ilieva@bgbusiness.com 

---------------------------------------------------------------------

Списание Business Lady е единствено по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието реализира редица проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021), Икономически форум (2016, 2018), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021), Социални кампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантено парти и др.

Дата: 22.06.2022

Източник: Business Lady

Прочетено: 979