22.03.2023

Със заповед Р-57/22.03.2023 г. на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов, се създава Експертен консултативен съвет за проследяване на напредъка на изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост на РБ.

Председател на Съвета ще бъде Ваня Стойнева – началник на кабинета на Министъра на финансите, а членове са представители на Националното сдружение на общините в РБ и на национално представителните организации на работодателите (АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ) и на работниците и служителите (КНСБ и КТ „Подкрепа“).

БСК е представена в съвета чрез Мария Минчева – зам.-председател на Камарата (титуляр), и Силвия Тодорова – директор на Център „Предприемачество“ (заместник).

По покана на председателя на Съвета на заседанията му могат да присъстват и участват в обсъжданията представители на централните и териториалните органи на изпълнителната власт, на институции, както и на други юридически и физически лица, които имат отношение към въпросите, включени за обсъждане в дневния ред.

Дата: 22.03.2023

Източник: бск

Прочетено: 897