07.05.2020

COVID-19 ни научи на доста неща и едно от тях е, че пренебрегването на системните рискове може да има значително въздействие върху бизнеса. След първоначалната реакция на световната криза, компаниите постепенно започват да се подготвят за бизнес средата и реалността след нея. denkstatt Group ще проведе поредица от уебинари, за да подкрепи бизнеса и готовността му да отговори на важните теми, които ще продължат да управляват икономическите и социалните реалности.

Управлението на риска от изменението на климата е тема, която се открои през последните години. Това е един системен риск и неговото отчитане все повече се превръща в необходимост за компаниите. Причина за това са не само задължения и регулации (като Зелената сделка на ЕС), но и изискването от страна на инвеститорите, които следят все повече начинът, по който той се управлява.

Ето и повече детайли за предстоящия уебинар на тема “Оценка на риска от климатични промени чрез рамката на TCFD“:

Кога се провежда?

7 май 2020 г., 11:00am – 11:45am

Уебинарът е със свободен достъп, но изисква регистрация – може да я направите ТУК. Работният език е английски.

Какво да очаквате?

  • Какво стои зад TCFD – основи и елементи на рамката;
  • Как да интегрирате оповестяването на климатичните рискове в корпоративното докладване;
  • Ще отговорим на Вашите въпроси.

Защо да присъствате?

  • Ще получите практически насоки за прилагането на рамката на TCFD, която може да Ви помогне да се справите климатичните рискове във Вашата организация.
  • Въпреки че емисиите на парникови газове по целия свят са значителни намалели поради ниската икономическа активност, инвеститорите все още искат да видят, че компаниите имат дългосрочен план извън всякакви временни промени и спадове.
  • Ще разберете по-добре как Вашият бизнес модел е изложен на климатични рискове, как те могат да бъдат анализирани и смекчени, но също и какви са възможностите за декарбонизация пред компаниите – нисковъглеродната икономика е бъдещето, към което се стреми ЕС.

През последните години една инициатива се очертава като стандарт за оповестяване на климатичните промени - това е TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures), която осигурява рамка за доброволно отчитане на финансовите последици от риска и възможностите, свързани с климата. TCFD предоставя полезна информация за кредиторите, застрахователите, инвеститорите и други заинтересовани страни. Насоките на Европейската комисия относно нефинансовото докладване напълно потвърждават TCFD, както и все повече борси както в ЕС, така и в световен мащаб.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ТУК

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Уебинар: Оценка на климатичния риск чрез рамката на TCFD