04.10.2022

Европейският съюз отмени повечето от своите икономически и финансови ограничителни мерки срещу Иран след прилагането на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) през 2016 г. Следователно в момента почти всички търговски дейности са разрешени между Европейския съюз и Иран, с малки изключения.

ЕС призовава ограниченията да бъдат интелигентни и целенасочени, Европейската комисия полага усилия за насърчаване на законната търговия с Иран, като подкрепя компаниите да извършват бизнес дейности, съобразени със санкциите на ЕС.

The Due Diligence Helpdesk е важен инструмент за подкрепа, предоставен от Комисията, за да насърчи МСП, които са готови да се ангажират с Иран, да го направят в пълно съответствие със законодателството на ЕС и в рамките на СВПД, като им предоставят безплатни консултации по конкретни бизнес проекти в Иран.

Службата за помощ предоставя следните безплатни услуги:

  • Персонализирано консултиране
  • Информационни материали
  • Онлайн семинари

Програмата включва:

  • Как да правим бизнес с Иран, отчитайки санкциите на ЕС?
  • Финансови трансфери между ЕС и Иран

 

Час и място

4.10.2022, 11:00 ч. – 12:30 ч.

Онлайн събитие

Можете да се регистрирате за уебинара, като кликнете тук.

 

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Уебинар: Как да правим бизнес с Иран?