10.02.2019

Българската петролна и газова асоциация обяви, че напълно подкрепя усилията на правителството за борба с нелегалните практики и сивия сектор в нашия бранш.

Пожелаваме успех на държавните контролни органи и очакваме резултатите от работата на системата да бъдат обявявани при пълна прозрачност. Още веднъж подчертаваме, че легалните оператори в сектора винаги са били за спазването на буквата на закона и за чиста пазарна среда, обявиха от Асоциацията.

"БПГА приветства категорично заявената от правителството политическата воля за изсветляване на един структуроопределящ за българската икономика сектор. За първи път се полагат решителни усилия за справяне с контрабандния внос на горива в България, което е в интерес на всички български данъкоплатци", се казва в разпространено от организацията изявление.

Оттам допълват, че това е само първата крачка в правилната посока и съществена част от работата предстои.

"За да имат мерките срещу сивата икономика в сектора на течните горива пълен ефект, е необходимо да се осъществява цялостен контрол върху целия път на горивото – от входа на държавата до колонките на бензиностанциите. Наблюдението трябва да обхване всички бази, рафинериите и данъчните складове на територията на страната, както и да се осъществи връзка с Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и системата на Националната агенция за приходите. Само тогава можем да отчетем добър резултат както за българската хазна, така и за конкурентната среда в страната", посочиха те и допълниха, че са готови да съдействат в тези усилия.

Дата: 10.02.2019

Източник: offnews.bg

Прочетено: 2762