24.03.2020

Разпространението на заразата от COVID-19 е сред най-сериозните заплахи, пред които светът се изправя в последно време.

Водени от убеждението, че борбата с вируса е отговорност на всеки, Стопанска камара – Варна, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България – Варна, Варненска търговско-индустриална камара, Асоциация на индустриалния капитал в България–Варна, Българска морска камара, Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, Областното представителство на Камарата на строителите в България във Варна и Морски клъстър България, призовават фирмите и гражданите да подпомогнат с дарение работата на Инфекциозните клиники на УМБАЛ Св.Марина ЕАД - Варна.

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна е единствената болница в Североизточна България, която изследва пациенти за коронавирус (COVID-19), и единствената във варненска област, която лекува и проследява пациенти с доказани положителни проби. В болницата със заповед на Министъра на здравеопазването работи и вирусологична лаборатория за изследване на COVID-19, в която се обработват проби на хоспитализирани пациенти не само от Варна, но и от болниците в Русе, Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Силистра.

Знаем, че всеки един от нас търпи последствията от настъпилата криза, която се отразява във всички сфери на обществения живот. Тежките времена са за всички, но в този момент можем да обединим силите си и да подпомогнем работата на Инфекциозните клиники на УМБАЛ Св. Марина – Варна. Набраните финансови средства ще се използват в клиниките за борба срещу COVID 19 ( корона вирус ).

Да подкрепим Инфекциозните клиники на УМБАЛ Св.Марина ЕАД – Варна, като дарим сума на откритата дарителска сметка :      

Банковата сметка е:

IBAN BG 61 STSA 93000023572805
УМБАЛ Св.Марина ЕАД – Варна

Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас!

 

Изп. директор на СК-Варна Огнян Спасов

Председател на КРИБ – Варна Светлин Стоянов

Председател на БТПП – Варна Иван Табаков

Председател на АИКБ – Варна Милчо Близнаков

Пресдедател на БМК – кап.Богдан Богданов

Зам. председател на УС на БНАКК – Иван Даскалов

Председател на ОП на КСБ във Варна Пенко Стоянов Председател на УС на МКБ Илзе Атанасова

Дата: 24.03.2020

Източник: Стопанска камара – Варна

Прочетено: 2443