30.06.2020

Новото постановление ще започне да действа от утре и ще обхване около 300 000 души - затова се разширяват и секторите, в това число и сезонните такива.

Разширява се обхватът по мярката 60/40 и засега действието ѝ е до края на септември. Ако се наложи, ще бъде продължено до края на септември от страна на правителството, съобщи Пламен Димитров, президент на КНСБ, в сутрешния блок на БНТ. Вчера беше проведено заседание на Тристранния съвет. Днес е последното плащане по постановление 55, досега са изплатени 134 млн. лв. към момента, има плащания, които ще продължат и през юли и най-вероятно ще стигнат 200 млн. лв. за около 160 000 физически лица, каза президентът на КНСБ. така са запазени работните места, иначе тези хора щяха да бъдат безработни, подчерта той.

Новото постановление ще започне да действа от утре и ще обхване около 300 000 души - затова се разширяват и секторите, в това число и сезонните такива. Така ще запазим заетостта в прилични граници, ако всичко се осъществи, отбеляза Пламен Димитров.

Димитър Бранков, зам.-председател на БСК, отбеляза, че това е едно от заседанията, на което страните са имали почти пълен консенсус по новото постановление и разширените параметри на мярката. Претенциите на работодателите са били за по-широк обхват, намаляване на администрацията, намаляване на сроковете.

Дата: 30.06.2020

Източник: БНТ

Прочетено: 1819