28.04.2021

От 28 април 2021 г., с рождения ден на зам.-председателя Станислав Попдончев, Българската стопанска камара стартира инициатива за събиране на детски книжки за деца от 3 до 7-годишна възраст.

Заменяме картичките и цветята за всеки рожденик и вместо тях подаряваме издания с приказки за най-малките. Книжките ще бъдат дарени на Фондация “За нашите деца”, с която Камарата има дългогодишни партньорски отношения. Вярваме, че няма по-ценен подарък от детските усмивки и затова ще се опитаме да ги предизвикваме през цялата година.

Събраните книги ще отидат в Центъра за настаняване от семеен тип „Детство“, който е открит от Фондацията през 2012 г. и е временен подслон за деца на възраст от 3 до 7 г.

От създаването си до началото на 2021 г. в Детската къща са получили грижа 57 деца, от които 38 са осиновени, 7 – върнати в биологичното си семейство, а 6 са настанени в приемни семейства. За тях в къщата с много обич и индивидуално отношение се грижи екип от висококвалифицирани детегледачки, като с допълнителни активности се включат и логопед, специалист „Ранно детско развитие“, психолог и др. 

Сред първите подарени книжки са “Алиса в страната на чудесата”, “Цар Лъв’, “Мечо Пух’, “Малката русалка Ариел”, “Семейство Таралежкови”, “Семейство Зайкови”, “Приказки за най-малките” и др. Всяка книжка е придружена с индивидуално послание за малчуганите.

Дата: 28.04.2021

Източник: БСК

Прочетено: 2024