24.06.2021

Председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров подписаха Меморандум за сътрудничество за следващите 3 години.

Целта на сътрудничеството между двете институции е да се създадат по-широки възможности на студентите и докторантите за реализация и кариерно развитие. ИСС и университетът ще организират съвместни инициативи като стажове и практики, лекции и дискусии, съвместни проучвания, анализи по икономически и социални теми и съвместни проекти от общ интерес.

Бъдещето принадлежи на младите хора и те трябва да го изградят, каза председателят на ИСС г-жа Зорница Русинова. Икономическият и социален съвет работи по три стратегически приоритета: по-дигитална, по-справедлива и по-зелена България. „В тези национални и европейски цели студентите от УНСС се вписват с придобитите вече знания и ние, в ИСС, ще очакваме от тях да изразяват ясно позициите на младите хора. Каним ги да допринесат в изработването на становища и да се запознаят как се изграждат нови политики, да стажуват в ИСС и да са активна страна в гражданския диалог“, допълни Зорница Русинова. Тя се обърна към студентите с покана да се включат активно и в Конференцията за бъдещето на Европа, която е важен момент от развитието и на България. „В тази конференция трябва да заявите ясно и силно желанията, проекта, перспективите на младите хора за тяхното европейско бъдеще“, призова председателят на ИСС.

Проф. д-р Димитър Димитров оцени Меморандума като важна стъпка на сътрудничество между един престижен национален университет и националният орган на организираното гражданско общество. „Очаквам много от бъдещето ни партньорство с ИСС, което ще се отрази положително не само на нашите студенти, но и на университета. Имаме нужда от вашата подкрепа“, обърна се проф. Димитров към ИСС.

Партньорството между УНСС и ИСС реално започна веднага след подписването на меморандума, когато председателят на ИСС г-жа Зорница Русинова предаде на Студентския сенат анкета на ИСС, в която студентите да направят своя избор за надслов на предстоящата кампания на ИСС като принос за Конференцията за бъдещето на Европа.

На подписването на Меморандума за сътрудничество присъстваха доц. Валери Апостолов и проф. Лалко Дулевски, членове на ИСС, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество, Ангел Стойков, председател на Студентския сенат към УНСС, преподаватели и студенти от университета, както и представители на администрацията на ИСС.

 

Дата: 24.06.2021

Източник: БСК

Прочетено: 2016