30.03.2023

Представители на Medef35, регионалната структура на най-голямата работодателска организация във Франция MEDEF, бяха на посещение в БСК. В срещата участваха г-н Жан-Ив Готие, вицепрезидент с ресор „Международни отношения“, и г-жа Натали Потен, ръководител комуникации, връзки с членове и международни отношения, заместник-председателите на БСК Мария Минчева и Станислав Попдончев и Христина Каспарян, директор на Център „Външноикономическо сътрудничество“.

Medef35 е една от 99-те териториални поделения на френската работодателската организация - партньор на БСК в рамките на BusinessEurope, и представлява интересите на над 700 индивидуални членове и 20 федерации от департамента Ил-е-Вилен в регион Бретан, северозападна Франция с население от 1,5 милиона души и административен център град Рен. Организацията обединява компании в широк спектър от икономически сектори, сред които химическа промишленост, логистика, производство на текстил, пластмаси, части за автомобили, хранително-вкусова промишленост, роботика, услуги и др.

Посещението се състоя в навечерието на 43-та годишнина от основаването на БСК и цели да представи възможните съвместни дейности и обмяна на добри практики между български и френски компании.

„Французите познават България, основно заради възможностите за туризъм. Искаме нашите членове да опознаят страната от икономическа гледна точка, да покажем не само традиционните за вашата икономика сектори, но и развиващите се индустрии. Добрият бизнес става тогава, когато познаваме този, с когото работим – неговата история, култура, манталитет“, заяви г-жа Потен.

Ръководството на БСК представи историята, структурата и дейността на Камарата и заяви готовност за реализиране на съвместни проекти в духа на добрите партньорски отношения между двете организации, които датират от 1994 г.

Дата: 30.03.2023

Източник: БСК

Прочетено: 953