21.09.2006

Изх. № 1277/21.09.06 г.

ДО

Министъра на околната среда и водите

г-н Джевдет Чакъров

 

Копие:        Министъра на икономиката и енергетиката

Г-н Румен Овчаров

                           

Относно: Приемане на Национални планове и квоти за търговия с емисии 2007г. и 2008-2012г.

 

Уважаеми Господин Чакъров, 

Във връзка с неколкократни запитвания, отправени от браншови организации и предприятия, с настоящето Българската стопанска камара предлага да бъде свикано по спешност заседание на Междуведомствената работна група за обсъждане на хода на подготовката, междуведомствено съгласуване и приемането на проектите на Национални планове за разпределение на квоти за търговия с емисии на парникови газове за първия (до 2007г.) и втория период на търговия (2008-2012). 

Информирането на представителните организации на задължените по ЗООС оператори на промишлени инсталации и предложеното обсъждане са особено наложителни, като се имат предвид стартиралата процедура за подаване на заявления за издаване на разрешителни за емисии на парникови газове, която следва да приключи до края на т.м., както и необходимостта от своевременно внасяне на проектите в Европейската комисия. 

Използвам случая да благодаря за съдействието на Министерството на околната среда и водите и неговите водещи експерти за оказаното съдействие за своевременно запознаване на предприятията с изискванията на разрешителния режим на семинарите, организирани в БСК на 09.08. и 20.09.2006г.

 

С уважение,

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

БОЖИДАР ДАНЕВ


БСК поиска свикване на Междуведомствената работна група за разработване на планове за разпределение на квоти за търговия с емисии на парникови газове.
Добави мнение